Pachet de gazduire – Caracteristici

PACHET DE GAZDUIRE – CARACTERISTICI

In ultimul timp, prin intermediul Internetului lumea a putut sa se documenteze si sa aleaga o gama larga de produse si de servicii, iar persoanele si firmele care sunt din ce in ce mai numeroase si-au dat seama de importanta unui site, cu ajutorul caruia poate sa-si faca cunoscute produsele si serviciile pe care le ofera. Sunt o multime de platforme gratuite cu site-uri complexe, cu design foarte atractiv si functionalitati destul de multiple, dar aveti nevoie de o firma care sa va gazduiasca site-ul pe care vi-l doriti.

La noi in tara exista zeci de astfel de firme de hosting care va ofera servicii de gazduire incepand de la preturi destul de reduse (firme de cheap web hosting) pana la preturi destul de costisitoare, firme care garanteaza diverse servicii si facilitati. Din acest motiv este foarte greu sa va alegeti o firma de web hosting potrivita pentru site-ul si pentru afacerea dumneavoastra.

Va prezentam mai jos cateva caracteristici importantate in cazul fie al unui pachet de web hosting scump sau fie al unui pachet de cheap web hosting, aceste caracteristici ajutandu-va sa va alegeti un pachet potrivit pentru nevoile dumneavoastra:

  • spatiu pe disc – acesta constituie totalitatea de fisiere ce se pot staoca pe serverul respectiv, fisiere ce sunt importantate in functionalitatea site-ului.
  • traficul lunar – acesta reprezinta informatiile care sunt descarcate cand site-ul este accesat de vizitatori.
  • bazele de date – este foarte bine daca aveti un site mai complex si nu doar unul de prezentare. Daca site-ul este complex si sansele de a avea mai multe baze de date sunt mai mari.
  • domeniile Addon – alte domenii ce pot fi gazduite in contul respectiv.
  • IP dedicat – este valabil mai ales in cazul unui site mai complex, al unui portal, al unui magazin online unde exista zeci de conturi de e-mail.
  • backup automat – se face zilnic in cazul unor firme sau chiar la intervale de 6 ore.
  • numar de subdomenii – in functie de fiecare site in parte pot fi suficiente si 5-10 subdomenii.
  • conturi FTP – suficiente ar fi doar 2 conturi.
  • script necesar pentru instalarea de platforme – firmele de hosting ofera aceste scripturi necesare pentru instalarea de platforme, de forumuri de portaluri, etc.

Mai exista si alte caracteristici pe langa acestea, dar sunt comune in cazul tuturor pachetelor de web hosting ca de exemplu: spam protection, e-mail forwarding, script pentru trafic , etc.

Acest articol v-a fost oferit de www.sitewebcraiova.ro

Lasă un comentariu