Despre Istoria Gazduirii Web

DESPRE ISTORIA GAZDUIRII WEB

Daca traducem din limba engleza termenul de web hosting, obtinem in limba romana expresia gazduire web. Datorita cresterii numarului de site-uri web in intreaga lume, acest termen de gazduire web se face auzit din ce in ce mai mult.

Gazduirea web este necesara atunci cand un site web a fost realizat, acest lucru insemnand ca el trebuie sa fie vizibil pe internet sau online ca sa fie vazut de lumea intreaga. Deci, din punct de vedere tehnic gazduirea web inseamna ca o pagina sau mai multe pagini web sunt gazduite pe un anumit server.

Gazduirea web sau hostingul poate sa fie unul scump sau un cheap web hosting, si reprezinta un serviciu ce este oferit atat societatilor comerciale, agentiilor, cat si persoanelor fizice si juridice.

Astfel spus, clientul cumpara de la o companie de hosting pentru site, un spatiu de gazduire. Daca alegeti un cheap web hosting, acesta actiune se realizeaza in zilele de astazi doar in cateva minute, cu plata facuta online si in acest fel clientul are acces la contul de gazduire. Expresia de achizitionare de domeniu web mai este cunoscuta si sub numele inregistrare domeniu web. Primele domenii au aparut in anul 1985 si trebuie precizat aici ca, web site-ul si domeniul web sunt distincte si sunt separate, dar care functioneaza doar impreuna, pentru ca site-ul sa fie vizibil pe Internet.

Website-ul reprezinta de fapt, totalitatea paginilor, imaginilor si a altor fisiere componente ce sunt grupate in foldere. Companiile de gazduire web pot sa gazduiasca site-urile pe servere proprii, de la mii la cateva milioane de site-uri, acest lucru fiind in functie de marimea companiei, adica de Data-Center (totalitatea serverelor pe care sunt gazduite website-urile).

Aici, putem aminti si sistemele auxiliare cu ajutorul carora sunt mentinute serverele, ele fiind clasificate astfel:

  • retea de tipuri de cabluri
  • retea de alimentare electrica
  • generator de energie electrica
  • sistem de rezerva
  • sistem de ventilatie
  • sistem de micsorare al poluarii
  • sistem de securitate
  • echipa tehnica
  • echipa de intretinere
  • managementul

In timpul nostru, hostingul este foarte important si este indispensabil in sectorul IT, ducand chiar la dezvoltarea si cresterea economica, fiind o industrie de miliarde de euro anual in Romania.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s